Konsolosluğun tutuklama yetkisi var mı?
Konsolosluk memurları ancak ağır bir suç halinde ve yetkili adli makamın kararıyla tutuklanabilir veya gözaltına alınabilir.
Konsolosluk aranır mı?
Dışişleri Bakanlığı’nı haftanın 7 günü, günün 24 saati arayabilirsiniz. Konsolosluk çağrı merkezini arayan vatandaşlarımız, vize ve seyahat uyarıları gibi çeşitli konulardaki sorularına yanıt alabildiği gibi, askerlik, pasaport, kayıt, evlilik, vatandaşlık, noter gibi konsolosluk işlemleri hakkında da bilgi alabilirler.
Yakalama yetkisi kime aittir?
Tutuklama yetkisi genellikle savcıda, kolluk kuvvetlerinin başındaki kişide ve görevlilerde bulunmaktadır.
Konsolosluk görevleri nelerdir?
Konsoloslukların görevleri anlaşmalar ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Genel olarak ticari ve endüstriyel alanda ülkelerinin çıkarlarını korumak, vatandaşların haklarını korumak, nakliyeyi kontrol etmek ve noterlik yapmak gibi görevleri vardır.
Konsolosun dokunulmazlığı var mı?
Bağışıklıklar dışında, kabul eden Devletteki Büyükelçilik ve Başkonsolosluk mensuplarının yararlandığı ayrıcalıklarda önemli bir fark yoktur. Başkonsolosluklarla ilgili işlemler genellikle Büyükelçilikler aracılığıyla yürütüldüğünden, Başkonsolosluklar bu broşürde ayrı olarak listelenmemiştir.
Yakalama kararı nerelerde görülür?
Tutuklama emri sabıka kaydında görünmez. Bunun nedeni tutuklama emrinin yargılama sonucunda kesinleşmiş bir mahkeme kararına dayanmamasıdır. Tutuklama emri GBT’de görünür. Veriler UYAP sisteminde işlendiği için tüm yargı ve kolluk kuvvetleri kişi hakkında tutuklama emri olduğunu görebilir.
Diplomatik temsilcilerin eşyaları aranabilir mi?
Anlaşmada misyon aracının hangi ülkeye ait olduğu veya hangi ülkede bulunduğu konusunda hiçbir kısıtlama getirilmezken, diplomatik temsilciler tarafından arama yapılmasının kesin olarak yasaklanması kabul edildi.
Konsolosluğa telefonla girilir mi?
Başkonsolosluk binasına/Vize bölümüne aşağıdaki eşyalarla girilmesi yasaktır: Cep telefonu, MP3 çalar, tablet, bilgisayar, fotoğraf makinesi, video kamera vb. elektronik cihazlar. Ateşli silahlar, kesici ve delici aletler.
Almanya Konsolosluğu aranır mı?
İş saatleri dışında acil bir durumda +90 (0) 536 287 59 64 (ALMANCA) numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Görevli memurlarımızın VİZE VE PASAPORT İLE İLGİLİ HİÇBİR BİLGİ VERMEYECEĞİNİ lütfen unutmayın.
Yakalamam olup olmadığını nasıl öğrenirim?
PTT entegrasyonu ile tebligatların aşamaları UYAP’tan takip edilebilmektedir. Kolluk kuvvetlerince aranan (hakkında yakalama veya gözaltı kararı bulunan) kişilerin sorgularının doğrudan UYAP üzerinden yapılabilmesi için UYAP ve KİHBİ entegrasyonu sağlanmıştır.
Yakalama emrini kim verebilir?
Genel olarak, bir tutuklama emri yargı kararıyla verilir ve bu kararın infazı savcı ve kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilir. Tutuklama emrinde ayrıca kişinin tanımı, biliniyorsa kimliği, suçlanan suç ve yakalandığında götürüleceği yer yer almalıdır.
Savcı tutukluyu serbest bırakabilir mi?
CMK Madde 103 (Mülga üçüncü cümle: – 5353/12 md.) (2) Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresinde adlî kontrol veya tutuklamanın artık gerekli olmadığına kanaat getirirse şüpheliyi resen serbest bırakır.
Konsolosluk maaşı ne kadar?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.
Konsolos mu büyükelçi mi?
Büyük Elçiler; ikamet ettikleri ülkelerde devlet tarafından atanan en yüksek görevlilerdir ve kendi ülkelerini temsil ederler. Konsoloslar ise temsilin yanı sıra resmi işleri yürütmekle görevli, çeşitli statülerdeki devlet tarafından atanan çalışanlardır.
Konsoloslukları kim koruyor?
Yurt dışında, DSS özel ajanları Bölgesel Güvenlik Görevlileri (RSO) olarak bilinir ve ABD misyonlarının, büyükelçiliklerinin ve konsolosluk görevlilerinin güvenliğinden sorumludurlar.
Konsolosluk memurları tutuklanabilir mi?
Bu maddenin 1. fıkrasında öngörülen duruma halel gelmeksizin, konsolosluk memurları, kesinleşmiş bir yargı kararının uygulanması dışında hiçbir şekilde tutuklanamaz ve kişisel özgürlükleri kısıtlanamaz.
Kimlerin tutuklama yetkisi var?
Tutuklama nedir? (CMK-m.
Diplomatlar yargılanabilir mi?
Kapsam: Diplomatlar (özellikle büyükelçiler) görev yaptıkları ülkelerde, ne yaparlarsa yapsınlar, suç işleseler bile, tutuklanamaz, yargılanamaz, sorgulanamaz veya gözaltına alınamazlar. Yetkisiz giremez veya arama yapamazlar.
Tutuklama kararı kim tarafından verilir?
Tutuklama emri: Tutuklama emri, kovuşturma veya soruşturma aşamasında çıkarılabilir. Soruşturma aşamasında, tutuklama emri, savcının talebi üzerine ceza adalet hakimi tarafından çıkarılır.